Thorsten Brinkmann

Thorsten Brinkmann is een actief verzamelaar. In zijn woonplaats Hamburg heeft hij een grote loods die volledig gevuld is met gevonden voorwerpen.

Thorsten BrinkmannAlles wat je op de rommelmarkt kunt vinden, kom je ook in de verzameling van Thorsten Brinkmann tegen: afgedankte garderobes, lampenkappen, tafeltjes, kleden en meer. Uit deze verzameling put hij vrijelijk voor gebruik in installaties, sculpturen, video’s en foto’s. Brinkmann wijst ons hiermee subtiel op de oppervlakkige en nonchalante manier waarop wij in de onze maatschappij met voorwerpen omgaan.

Thorsten Brinkmann won in 2011 de Finkenwerder Art Prize in Hamburg en had zijn eerste museale solotentoonstelling in het GEM in Den Haag in 2008. Verder stelde hij o.a. tentoon in: Mother’s Tankstation Dublin 2007, ICP Triennal New York 2009, George Kolbe Museum Berlijn 2010, Kunsthaus Hamburg 2011, Kunsthalle Kiel 2011, Warhol Museum Pittsburgh 2012, Museo Nacional de San Carlos Mexico 2012.

website Thorsten Brinkmann


 

Thorsten Brinkmann is an active collector. In his hometown Hamburg he has a large hangar which is completely filled with found objects. Anything you might find at the fleemarket, is to be found in Thorsten Brinkmann’s collection: discarded clothes, lampshades, tables, rugs and more. This collection forms the basis (both as a source of inspiration and as a source of material) for installations, sculptures, videos and photos. By doing that he subtly highlights our society’s shallow and careless way of dealing with objects.

Thorsten Brinkmann won the Finkenwerder Art Prize in 2001 in Hamburg and had his first museum exhibition in the GEM in Den Haag in 2008. He also had exhibitions in: Mother’s Tankstation Dublin 2007, ICP Triennal New York 2009, George Kolbe Museum Berlin 2010, Kunsthaus Hamburg 2011, Kunsthalle Kiel 2011, Warhol Museum Pittsburgh 2012, Museo Nacional de San Carlos Mexico 2012.

website Thorsten Brinkmann

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen